Buku Panduan Jawapan Bahasa Melayu Thn 1 SJK

Buku Panduan Jawapan Bahasa Melayu Thn 1 SJK

Buku Panduan Jawapan Bahasa Melayu Tahun 1 SJK
RM11.00
Bagi memudahkan guru-guru yang mengajar Bahasa Melayu (BM) di sekolah-sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil, buku panduan jawapan (contoh berserta cadangan) mengikut setiap halaman buku teks Bahasa Melayu bagi tahun 1 SJK sedia membantu guru-guru menyediakan perancangan dan untuk mengajar di dalam kelas.

Buku Panduan Jawapan Buku Teks Bahasa Melayu ini menepati standard pembelajaran DSKP, KSSR dan KBAT yang berhasrat untuk mentaksir pencapaian pembangunan kemahiran seperti penyelesaian masalah, penaakulan dan kreativiti.

Buku Panduan Jawapan Buku Teks Bahasa Melayu Tahun 1 SJK diterbitkan dengan objektif sebagai bahan batu yang dapat memberi panduan dan cadangan jawapan yang bertepatan bagi memudahkan guru-guru untuk mengajar dan menjimatkan masa untuk menyediakan perancangan pengajaran agar tidak tersasar dari matlamat sebenar.


Buku Panduan Jawapan Buku Teks Bahasa Melayu Tahun 1 (SJK) - (2017~2022)
  • Tarikh diterbitkan - Mac 2017
  • Penulis 1: Mat Ariffin Ismail - Penulis Buku Teks Bahasa Melayu Tahun 6 SK.
Isi kandungan:
  • Cadangan jawapan mengikut buku teks BM tahun 1
  • Cadangan jawapan mengikut buku aktiviti
  • RPT 2017

"(DEMI KEJAYAAN DAN KECEMERLANGAN UPSR) Semua sedia maklum, kini soalan UPSR berpandukan buku teks dan DSKP. Oleh itu, panduan jawapan buku teks amat penting supaya dapat memudahkan para guru dan murid serta ibu bapa sebagai rujukan. Masih belum terlambat... UPSR pasti ada setiap tahun dan buku ini relevan selagi buku teks Bahasa Melayu tersebut masih digunakan." - Cikgu Mat Ariffin Ismail

Buku Panduan Jawapan Bahasa Melayu Thn 1 SJK

0 comments :

Promosi Hebat

 
Copyright © 2015. BMRM.Online